Institute for Language Sciences Labs

Routebeschrijving

Hier vind je een routebeschrijving naar de ILS Labs in de kelder van Janskerkhof 13A, 3512 BL, Utrecht.

Er is ook een Engelstalige versie hier beschikbaar.

Van Utrecht CS naar het Janskerkhof is het ongeveer 15 minuten lopen. Ga winkelcentrum Hoog Catharijne in, neem uitgang Vredenburg. Steek het Vredenburg over. Ga rechtsaf de Lange Viestraat in, deze komt uit op het Neude. Loop het Neude voorbij, de Lange Jansstraat in. Deze komt uit op het Janskerkhof. Loop linksaf het Janskerkhof op. Het laatste pand aan je linkerhand (op de hoek van de Drift en het Janskerkhof) is Janskerkhof 13-13A.

Toon op Google Maps

Er komen verschillende bussen vanaf Utrecht Centraal Station langs het Janskerkhof. Kijk voor de actuele buslijnen en -tijden op 9292.

De reistijd vanaf het station is ongeveer 7 minuten.
Bij de halte Janskerkhof steek je de weg over en loopt over het plein. De Janskerk is aan je linkerhand en Janskerkhof 13-13A ligt recht voor je (met rechts van je de Drift).

Toon op Google Maps

Je kunt ook met de auto komen. Parkeren kan op het Janskerkhof, en kost ruim 5 euro per uur.

Het is aan te raden zelf een uitdraai te maken van de route die de ANWB routeplanner geeft. Hier wat algemene informatie over het binnenrijden van Utrecht.

Vanuit welke windrichting je ook komt: je komt altijd via het noordoosten binnen. Het is belangrijk om te weten dat er maar één manier is om het de parkeerplaats van het Janskerkerhof te bereiken; via de Biltstraat _ Wittevrouwenbrug _ Voorstraat _ Boothstraat.

Eenmaal op Janskerkhof 13A aangekomen

Het gebouw Janskerkhof 13-13A heeft twee ingangen; neem de ingang nummer 13A (niet 13), aan de linkerkant van het gebouw – zie foto. Druk op de knop van de beeldtelefoon en leg aan de receptionist uit wat je komt doen, dan laat hij/zij je binnen.

In het gebouw loop je rechtdoor tot je een trap naar beneden ziet. Ga de trap af (of neem de lift als je slecht ter been bent), en volg de bordjes onderaan de trap. Let op: voor K.09 moet je het keukentje K.07 door. Zie ook de plattegrond van de kelder hier.